-
Pizza w nowych lokalizacjach
Telepizza zamierza otwierać pizzerie w centrach handlowych oraz na dworcach i lotniskach.
-
Słodkości z pasażu
Jak zapowiadali, tak robią. A.Blikle wchodzi do kolejnego centrum handlowego.
-
Dominium odświeżone
Znana sieć zakończyła rebranding. Ma nową nazwę, logotyp i wystrój lokali.
-
Nutą w zakupowicza
Klientów odstrasza nie tylko tłok w sklepach, ale też hałaśliwa muzyka. Nadmiar dźwięków to problem niejednej placówki handlowej.
-
Apetyt na firmę
Koniec roku to dla firm cateringowych najbardziej pracowity okres. W styczniu i lutym niektórzy muszą jednak dokładać do interesu.
-
Kurczak po angielsku
Klimat Londynu, z czerwonym autobusem i charakterystyczną budka telefoniczna na ścianie – to obowiązkowe elementy w lokalach Express Chicken.
-
Gra na cztery fronty
Ronan Martin, wiceprezes Carrefour Polska ds. ekspansji i centrów handlowych, podsumowuje tegoroczne inwestycje spółki.
-
Galeria Jurajska się modernizuje
W częstochowskim centrum pojawiły się interaktywne infokioski oraz ledowe oświetlenie parkingu. A to dopiero początek zmian.
-
W Atrium Reduta zabrakło miejsc parkingowych
Centrum handlowe remontuje parking podziemny. Prace potrwają blisko rok.
-
Sphinx stawia na lokalizacje z klasą
Warszawski Wilanów, stargardzka starówka – między innymi tutaj otwierał swoje restauracje Sphinx.
-
Biznes na fali
Inwestycja w wakepark może zwrócić się już po 2 latach.
-
Zysk wyssany z krwi
Laboratorium analiz medycznych może otworzyć każdy, kto posiada pół miliona złotych i nie liczy na szybki zysk. Na zwrot z inwestycji czeka się latami.
-
Żabka wynajmie
Blisko 120 sklepów otwartych w 2013 roku przez Żabkę Polska to lokale pozyskane w programie „Sklep za czynsz”. Zgłoszeń jest 10-krotnie więcej.
-
Masażysta na parterze
Lokal, w którym będzie działał salon masażu, musi być blisko potencjalnego klienta.
-
Własny sklep w galerii
O wynajmie lokali w galeriach handlowych krążą legendy. Sprawdziliśmy, jak jest naprawdę.
-
Guziki, wstążki i duże pieniążki
Choć lata świetności pasmanterii dawno już minęły, to prowadzenie sklepu z nićmi i guzikami może nadal się opłacać. Pod warunkiem, że właściciel zadba o bogatą ofertę i stałych klientów.
-
Biznes idzie jak ciepłe bułeczki
Od kilku lat na mapach naszych miast przybywa sklepów z pieczywem. Niby nic niezwykłego, ot kolejna mała piekarnia, coś jednak jest na rzeczy, skoro obok siebie z powodzeniem funkcjonuje kilka takich sklepików.