2017-05-08

Tankowanie i przekąski

Nowa stacja paliw Moya ma dwie strefy: sklep typu convenience oraz sprzyjającą relaksowi i konsumpcji strefę gastronomiczną.

Tankowanie i przekąski Fot. Moya

Sieć stacji paliw Moya powiększyła się o punkt w Warszawie. Zlokalizowany na warszawskich Odolanach obiekt przeszedł całkowitą modernizację. Za projekt  stacji odpowiada biuro projektowe Kaniewski Design, wyspecjalizowane m.in. w projektach z obszaru wzornictwa przemysłowego, ze szczególnym uwzględnieniem szeroko pojętego tematu motoryzacji. Wnętrze podzielone zostało na dwie strefy - sklep typu convenience oraz sprzyjającą relaksowi i konsumpcji strefę gastronomiczną. Sklep oraz strefa gastronomiczna zostały zaprojektowane z uwzględnieniem specyfiki miejskiej lokalizacji oraz potrzeb najbardziej wymagających klientów. W zależności od potrzeby można zrobić tam szybkie zakupy lub odpocząć i zjeść w komfortowych warunkach, czy skorzystać z ogólnodostępnej sieci WiFi. Stacja jest przyjazna dzieciom - w strefie gastronomicznej znajduje się kącik zabaw z atrakcjami dla najmłodszych, a toaleta wyposażona jest w przewijak. Dodatkowo w letnie dni klienci mogą odpocząć na tarasie z zielenią, znajdującym się przy stacji.

Otwarcie warszawskiej stacji to również premiera nowej, bogatszej oferty gastronomicznej. Oprócz przekąsek dostępnych w standardowym menu Caffe Moya, placówka przy ul. Ordona będzie serwowała wypiekaną na miejscu pizzę w 8 różnych wariantach oraz świeżo wyciskane soki z cytrusów. Ofertę uzupełniają wiosenne nowości Caffe Moya: zapiekanki korzenne, orzeźwiające lemoniady, a także smoothies, czyli koktajle ze świeżych owoców i warzyw, będą dostępne w wariantach owocowych i owocowo-warzywnych, wszystkie w wygodnych butelkach, by można było zabrać je ze sobą w dalszą drogę. Zapiekanki korzenne na zakwasie dostępne są w trzech wariantach: z szynką, kurczakiem oraz serem i pieczarkami.

Na przestrzeni ostatniego roku bardzo mocno pracowaliśmy nad koncepcją sklepów na stacjach Moya. Wiemy, że nowoczesna stacja musi zapewnić zarówno produkty pierwszej potrzeby, jak i dobrą gastronomię. Chcemy, aby stacje Moya były miejscem, w którym klient zatankuje swoje auto, zrobi zakupy, ale również chętnie usiądzie w strefie bistro, skosztuje wysokiej jakości produktów i odpocznie. Nowa stacja przy ul. Ordona to najnowsza odsłona naszej idei tworzenia nowoczesnych i przyjaznych placówek tego typu, a Pizza & Caffe Moya to ukłon w stronę klientów, którzy cenią świeże produkty i smak prawdziwej pizzy – mówi Monika Ostaszewska, kierownik działu marketingu i reklamy Moya.

Warszawska stacja prowadzi sprzedaż wszystkich rodzajów paliwa (Pb 95, Pb 98, ON, ON MOYA Power oraz LPG). Czynna jest całodobowo. Na jej terenie kierowcy mogą skorzystać z kompresora i odkurzacza.

Pod szyldem Moya działa 140 placówek, z czego 21 należy do jej franczyzodawcy - spółki Anwim, a pozostałymi zarządzają franczyzobiorcy.

Grzegorz Morawski
Grzegorz Morawski dziennikarz, PROFIT system