Chłopskie Jadło na Dolnym Śląsku
Chłopskie Jadło uruchomiło pierwszą restaurację we Wrocławiu. W tym roku to trzeci, nowo otwarty lokal sieci.
![Chłopskie Jadło na Dolnym Śląsku](http://lokalnabiznes.pl/i/articles/876_big.jpg)
Najnowsze Chłopskie Jadło ma powierzchnię blisko 400 m2. Na trzech poziomach rozlokowano 48 stolików, przy których może zasiąść blisko 150 osób. Na jednym z poziomów znalazły się wydzielone sale, w których można organizować kameralne spotkania. Jest też antresola z widokiem na salę główną. Dodatkowo powierzchnię restauracji uzupełni ogródek, który będzie uruchomiony w sezonie letnim. Aranżacji wnętrz dopełniają motywy folklorystyczne, wykorzystane m.in. przy zdobieniu ścian restauracji.
Chłopskie Jadło we Wrocławiu jest największą restauracją spośród lokali tej sieci uruchomionych w 2016 roku. Znajduje się w sercu miasta, tuż przy rynku. Nasza restauracja z ofertą tradycyjnej kuchni polskiej szczególnie dobrze pasuje do klimatu miejsca, gdzie wielu turystów, w tym zagranicznych, odkrywszy uroki wrocławskiej starówki chce poznać Polskę od strony kulinarnej. Mamy nadzieję, że sami wrocławianie również zasmakują w propozycjach Chłopskiego Jadła, które specjalizuje się w rodzimej kuchni, choć w lżejszej, nowocześniejszej odsłonie – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej restauracjami Chłopskie Jadło.
Łącznie z wrocławskim lokalem w tym roku powstały trzy nowe restauracje sieci – w poprzednich miesiącach spółka Sfinks Polska uruchomiła je w Bydgoszczy i w Olsztynie. W efekcie obecnie w Polsce działa 13 restauracji pod tym szyldem.