Myśl nieszablonowo
Przed dokonaniem wyboru lokalu na pizzerię trzeba dobrze poznać lokalny rynek i przeanalizować jego mocne i słabe strony.
Każde miasto jest inne, ma swoją specyfikę i niepowtarzalny charakter, dlatego posługiwanie się szablonami często może być błędne. Doświadczenie, które zdobyliśmy przez lata funkcjonowania na rynku, pozwala nam jednak na odpowiedni osąd i stworzenie pewnych ogólnych zasad wyboru najlepszej lokalizacji. Ważne jest żeby przed dokonaniem wyboru poznać rynek i przeanalizować jego słabe i mocne strony. Zawsze to robimy i konsultujemy nasze badania z przyszłym franczyzobiorcom dobierając, najlepszą naszym zdaniem, lokalizację dla danego miasta. Wybraną lokalizację odwiedzamy kilkukrotnie i upewniamy się, że będzie to optymalne miejsce na biznes dla naszych partnerów.
Najczęściej decydujemy się otwierać pizzerie przy ruchliwych ulicach miast, które pełnią ważną rolę komunikacyjną i porusza się po nich wielu pieszych. Nasze pizzerie z sukcesem działają również w galeriach handlowych. Podstawowe kryteria jakie bierzemy pod uwagę to odpowiednio duży parking, możliwość stworzenia ogródka letniego oraz duży przepływ pieszych i samochodów. Lokal, w którym będzie działać Pizzeria Stopiątka musi mieć minimum 3 m wysokości. Idealnym miejscem jest lokal na parterze, którego duże witryny wychodzą na, wspomnianą już wcześniej, ruchliwą arterię. (mak)