2014-05-14

Kebab tylko w galerii

Minimum cztery nowe lokale w centrach handlowych – to plan na najbliższe miesiące American Trading Company.

Kebab tylko w galerii Fot. American Trading Company

Do American Trading Company należą m.in. marki gastronomiczne Express Kuchnia Marche oraz Sevi Kebab. Restauracje Express Kuchnia Marche oferują dania kuchni polskiej oraz różnych kuchni świata serwowanych w formie gorącego bufetu. Klienci sami dozują porcje i płacą za każde 100 gram posiłku. W lokalach Sevi Kebab serwowane są dania kuchni tureckiej oraz azjatyckiej.

Firma uruchamia restauracje przede wszystkim w centrach i galeriach handlowych. Obecnie zarządza siecią 13 restauracji własnych oraz 10 franczyzowych działających pod obiema markami, z czego 12 otwarto w minionym roku.


Jesteśmy obecni w większości dużych miast, m.in. we wrocławskiej Galerii Dominikańskiej, w C.H. Magnolia i Starym Browarze w Poznaniu oraz w Nowym Sączu, Szczecinie, Katowicach, czy Krakowie – wylicza Agnieszka Żółkiewicz, menedżer ds. projektu w firmie American Trading Company. – Na rok 2014 mamy równie ambitne plany. Negocjujemy również kolejne umowy na terenie całego kraju zapraszając chętne osoby do prowadzenia restauracji Express Kuchnia Marche i Sevi Kebab.

Inwestycja w lokal Express Kuchnia Marché wynosi 350 tys. zł, a w Sevi Kebab 200 tys. zł. plus koszty adaptacji budowlanej. Powierzchnia lokalu potrzebna na prowadzenie konceptu Sevi Kebab wynosi ok. 60 m2, natomiast Express Kuchnia Marché - od 80 do 100 m2. (awh)